ابراهیم گلمکانی, محمدرضا یوسفی, محبوبه طباطبایی چهر, فرزانه قانعی زارع, لیلی موید, ابراهیم حسن زاده, حامد مرتضوی
زمینه و هدف: سقوط یکی از مشکلات شایع و جدی در میان سالمندان است که باعث معلولیت و وابستگی سالمندان و افزایش مرگ و میر آنها می شود. بررسی علل سقوط سالمندان و شناسایی سالمندان در خطر سقوط، با هدف کاهش خطر سقوط و پیشگیری آن امری ضروری می باشد. این مطالعه با هدف بررسی عوامل خطر سقوط در سالمندان، در متون و مطالعات انجام شده صورت گرفته است.
مواد و روش کار: در این مطالعه ۴۰ مقاله با واژگان سالمندی، سقوط، زمین خوردن و پیری در پایگاه هایی نظیر PubMed; IranDoc; Science Direct; Google Scholar; و مجلات سالمندی ایران از سال ۲۰۰۰ تا به امروز بصورت جامع و عمیق بررسی شد.
یافته ها: بیش از ۳۰ درصد از افراد بالای ۶۵ سال حداقل یکبار در سال زمین خوردگی را تجربه می کنند؛ ۳۷ درصد از زنان و ۲/۲۵ درصد از مردان سالمند زمین می خورند. کاهش هوشیاری، تشنج، سکته ناگهانی و مشکلات محیطی از علل زمین خوردگی در سالمندان است. ۱۰ درصد از زمین خوردگی ها باعث صدمات جدی سر، شکستگی هیپ و خونریزی ساب دورال می شود.
نتیجه گیری: زمین خوردگی سالمندان همراه با کاهش عملکردها و تغییر در شیوه زندگی آنهاست. داشتن جامعه سالمند سالم، نیاز به توجه بیشتر به سالمندان و ایجاد محیط امن دارد. لذا ارزیابی اولیه با استفاده از ابزارهای استاندارد، نقش کلیدی در شناسایی واقعی سالمندان در خطر سقوط و حمایت از آنها دارد.
واژه های کلیدی: سالمندان، زمین خوردگی