سحر پارسه۱ ، سعید شاکریان* ۲، علی اکبر علی زاده۱
۱- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
۲- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
مجله پزشکی اراک
چکیده
زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلی کیستیک از شایعترین اختلالات غدد درون ریز است که مقاومت به انسولین و چاقی از عوامل اصلی آن است. تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرینات مزمن هوازی و مقاومتی همراه با مصرف مکمل دارچین بر مقاومت به انسولین زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک شهر اهواز در سال ۱۳۹۶ انجام گرفته است.
مواد و روشها: در این مطالعه نیمه تجربی، ۴۰ زن مبتلا با دامنه سنی ۱۸ تا ۳۰ سال (۲۴ ≥ BMI)، به طور تصادفی به ۴ گروه تقسیم شدند. گروه مداخله، تمرین هوازی- مقاومتی را ۶ هفته، ۳ جلسه در هفته با شدت ۵۰ تا ۷۵ درصد حداکثر ضربان قلب به مدت ۵۰ تا ۸۵ دقیقه انجام دادند. سطوح سرمی انسولین، گلوکز و شاخصهای ترکیب بدنی ارزیابی شد. از روش آماری t همبسته و کواریانس استفاده شد.
ملاحظات اخلاقی: این مطالعه با کد EE/ 96.24.3.77886/Scu.ac.ir در کمیته پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز به ثبت رسیده است.
یافتهها: آنالیز دادهها نشان داد که شاخص توده بدنی، درصد چربی و مقاومت به انسولین در گروه تمرین و تمرین- مکمل کاهش یافت (۰۵/۰ ≥ p). همچنین مصرف دارچین همراه با تمرینات در شاخصهای ترکیب بدنی و مقاومت به انسولین موثر بود (۰۵/۰ ≥ p). تغییرات در توده بدون چربی در هیچ یک از گروهها معنی دار نبود (۰۵/۰ ≥ p).
نتیجهگیری: به نظر میرسد این کاهش در تفاوت مقاومت به انسولین بیشتر ناشی از تمرین ترکیبی بوده و با توجه به تاثیر مثبت دارچین در کاهش شاخص توده بدنی، احتمالا استفاده از آن در طولانی مدت بر مقاومت به انسولین اثرگذار باشد.
واژههای کلیدی: تمرینات ترکیبی، دارچین، سندرم تخمدان پلی کیستیک، مقاومت به انسولین