۱ وحید ساری صراف ؛ ۲ حسین بابائی؛ ۳ جواد حق روان؛ ۴ حمید رضا زلفی
۱استادیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تبریز، ایران
۲دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
۳عضو هیأت علمی دانشکده فنی – حرفه ای، تبریز، ایران
۴دانشجوی دورة دکتری فیزیولوژی ورزش دانشکدة تربی تبدنی و علوم ورزشی دانشگاه تبریز، ایران
مجله المپیک نوین
تحقیق حاضر به منظور تع یین تأثیر مکم لسازی کوتا همدت عصارة دانة انگور سیاه ) GSE ( بر پاسخ مالون د یآلدهید و کراتین کیناز سرمی به دنبال یک جلسه فعالی ت هوازی در مردان انجام گرفت. بیست و دو مرد غیرورزشکار سالم )سن: ۱± ۱۹ سال، درصد چربی: ۳± ۲/ ۱۲ ، شاخص تودة بدنی: ۲± ۲۲ / ۲۲ و اکسیژن مصرفی بیشینه: ۲± ۲۸ / ۳۹ میل یلیتر/کیلوگرم/دقیقه( به صورت تصادفی در دو گروه مکمل ۱۰( GSE نفر؛ ۲۰۰ میل یگرم در روز( و دارونما ) ۱۲ نفر( تقسیم شدند. آزمودن یها پس از چهارده روز مکم لسازی در فعالیت هوازی با ۷۵ % اکسیژن مصرفی بیشینه به مدت سی دقیقه روی نوارگردان شرکت کردند. نمون ههای خونی قبل از مکم لسازی )حالت پایه(، پس از چهارده روز مکم لسازی )قبل از فعالیت( و بلافاصله بعد از قرارداد ورزشی گرفته شد. داد هها، با استفاده از تحلیل واریانس در انداز هگیر یهای مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح ۰۵ / P >0 در نر مافزار SPSS15 تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که بعد از فعالیت ورزشی در ظرفیت ضداکسایشی تام هیچ یک از گرو هها تغییر معناداری وجود نداشت. با این حال، دامنة افزایش مالون د یآلدهید و کراتین کیناز در گروه مکمل پس از انجام فعالیت هوازی
کمتر از گروه دارونما بود ) ۰۵ / P >0 (. لذا، دو هفته مکم لسازی GSE احتمالاً از فشار اکسایشی ناشی از ورزش می کاهد.
کلیدواژگان
عصارة دانة انگور سیاه؛ فشار اکسایشی ناشی از ورزش؛ فعالیت هوازی