۱محمد علی سمواتی شریف؛ ۲نگین فرهنگی
۱استادیار دانشگاه بوعلی سینا.همدان
۲دانشجوی دکتری دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه بوعلی سینا
پژوهشنامه فیزیولوژی ورزشی کاربردی
سابقه و هدف: متیل سولفونیل متان (MSM) یکی از مواد طبیعی و آلی سولفوردار است که می تواند خاصیت ضدالتهابی داشته باشد. فعالیت ورزشی شدید منجر به ایجاد التهاب و تولید سایتوکاین ها در بدن می شود. این مطالعه به منظور بررسی تأثیر مصرف MSM بر برخی از فاکتورهای دوره بازگشت به حالت اولیه و غلظت پلاسمایی اینترلوکین-۶ (IL-6) در زنان غیرفعال انجام گردید.
روش شناسی: ۳۰ زن سالم داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها به صورت تصادفی در دو گروه تجربی (مصرفg/day3 MSM، به مدت ۳۰ روز ) و گروه کنترل(مصرف دارونما) قرار گرفتند. در هر دو گروه، ۴ بار آزمون دوچرخه وینگیت با شدت ۲۰ وات به مدت ۳۰ ثانیه اجرا گردید. جهت بر آورد غلظت پلاسماییIL-6، قبل از اجرا و ۱۵ دقیقه پس از اجرای آزمون خونگیری به عمل آمد. پرسشنامههای کوفتگی عضلانی(مقیاس لیکرت ۵ جوابی) و خستگی(پرسشنامه خستگی POMS) توسط آزمودنی ها تکمیل گردید.
یافته ها: پس از ۳۰ روز مصرف MSM،کاهش معنی داری در شاخصهای کوفتگی عضلانی، خستگی وغلظت پلاسمایی IL-6مشاهده شد(به ترتیب ۰۵۰/۰=p، ۰۵۳/۰=p و ۰۰۱/۰>p).
بحث و نتیجه گیری: مصرف روزانه ۳ گرم MSM میتواند تأثیر معنی داری در کاهشبرخیشاخصهایبازگشت به حالت اولیه و غلظت پلاسمایی IL-6پس از فعالیت ورزشی شدید در زنان غیرفعال داشته باشد.
کلیدواژگان
کوفتگی عضلانی؛ خستگی؛ اینترلوکین-۶