محمد فتحی
مجله پزشکی قم
زمینه و هدف: فعالیت استقامتی، موجب تجدید ساختار قلب میشود. همچنین ژن myh6 تحت تأثیر تجدید ساختار قلب قرار دارد. این مطالعه با هدف تعیین اثر فعالیت استقامتی بر بیان ژن myh6 قلب انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، ۱۴ موش صحرایی (وزن ۲۴±۲۳۱ گرم)، بعد از آشناسازی با تمرینات استقامتی، بهصورت تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی (هرکدام ۷ سر) تقسیم شدند. گروه تجربی یک برنامه استقامتی (۳۰ متر در دقیقه، ۵۰ دقیقه در هر جلسه، ۶ جلسه در هفته و به مدت ۱۴ هفته) روی تردمیل اجرا کرد. حیوانات ۴۸ ساعت پس از پایان آخرین جلسه تمرینی، همراه با گروه کنترل بیهوش و تشریح شدند، سپس قلب و در ادامه، بطن چپ آنها خارج گردید. از روشهای Real time-PCR و سونوگرافی به ترتیب برای ارزیابی میزان بیان ژن myh6 و تغییرات ساختاری بطن چپ استفاده شد. دادهها به کمک آزمون آماری تی تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: در این مطالعه فعالیت استقامتی بهطور معنیداری نسبت وزن قلب به سطح رویه بدن (۰۰۲/۰p=) را افزایش داد، همچنین قطر پایان دیاستولی (۰۰۸/۰p=) در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل افزایش نشان داد. نتایج، افزایش ۱۲۴ برابری و معنیدار (۰۱۱/۰p=) بیان ژن myh6 گروه تجربی را نسبت به گروه کنترل نشان داد.
نتیجهگیری: طبق نتایج این مطالعه، فعالیت استقامتی همسو با تغییرات ساختاری و عملکردی در بطن چپ، تغییراتی را در سطح ژن ایجاد میکند و از این طریق قدرت انقباضپذیری قلب را افزایش میدهد.