تأثیر تمرین مقاومتی و مصرف کورکومین بر شاخصهای التهابی و استرس اکسیداتیو در مردان چاق -فیزیولوژی ورزشی
فیزیولوژی ورزشی و تندرستی ایران
یافته
امین قنبریانی گندم بانی* ، محمد فتحی ، رحیم میرنصوری ، الهام گودرزی
گروه تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علومانسانی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران & گروه تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علومانسانی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
چکیده
مقدمه: فعالیت بدنی با اثرات ضدالتهابی و آنتیاکسیدان میتواند نقش مهمی در سلامتی این افراد داشته باشد؛ بنابراین هدف تحقیق حاضر بررسی تأثیر تمرین مقاومتی و مصرف کورکومین بر شاخصهای التهابی و استرس اکسیداتیو در مردان چاق بود.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه نیمهتجربی است. جامعه مورد مطالعه مردان چاق در دامنه سنی ۳۸ تا ۴۳ سال است. حجم نمونه مورد مطالعه ۴۰ نفر برآورد شد که افراد بهصورت تصادفی بلوکی با استفاده از جدول اعداد تصادفی در ۴ گروه ۱۰ نفره طبقهبندی شدند. برنامه تمرینی به مدت ۸ هفته و هر هفته ۳ جلسه اجرا شد. مکمل کورکومین به میزان ۸۰ میلیگرم مصرف شد. نمونهگیری خونی قبل و بعد از آخرین جلسه از آزمودنیها به عمل آمد. جهت آنالیز دادهها از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه، آزمون t زوجی و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنیداری ۰۵/۰ استفاده شد.
یافته ها: میزان آنزیم کاتالاز در گروههای تمرین مقاومتی (۰۱۲/۰=P)، مکمل کورکومین (۰۳۲/۰=P) و گروه تمرین مقاومتی به همراه مصرف کورکومین (۰۰۱/۰> P) با افزایش معنیدار همراه بود؛ ولی در گروه کنترل معنیدار نبود (۹۹۱/۰=P). همچنین میزان مالوندیآلدئید، اینترلوکین ۶، پروتئین واکنشگر C و فاکتور نکروزدهنده تومور-آلفا در گروههای تجربی نیز با کاهش معنیدار همراه شد (۰۵/۰> P) که این تغییرات در گروه کنترل معنیدار نبود (۰۵/۰<P).
بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده میتوان گفت احتمالاً مصرف کورکومین به دلیل اثرات آنتیاکسیدانی قوی که دارد و ترکیب آن با تمرین مقاومتی میتواند در جهت سرکوب التهاب ناشی از چاقی مؤثر واقع شود.
واژههای کلیدی: کورکومین، تمرین مقاومتی، التهاب، چاقی، استرس اکسیداتیو، فیزیولوژی ورزشی