سارا نصیری سمنانی *۱ ، فرشته شهیدی۲
۱- کارشناس ارشد گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران ،
۲- استادیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران
مجله پزشکی ایلام
مقدمه: همراه با شیوع چاقی، کاهش وزن نیز طی دو دهه گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته که هنوز یکی از شایع ترین اختلالات محسوب می شود. هدف این تحقیق بررسی اثر چهار هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف عصاره یونجه بر میزان کاتپسین S و سیستاتین C دختران دارای کاهش وزن می باشد.
مواد و روش ها: تحقیق حاضر بر روی ۲۸ دختر نوجوان دارای کاهش وزن انجام شد. که به طور تصادفی در ۴ گروه(هر گروه ۷ نفر) شامل گروه تمرین، تمرین-مکمل، کنترل، کنترل-مکمل قرار گرفتند. پروتکل تمرین شامل تمرینات مقاومتی به مدت ۴ هفته و ۳ روز در هفته که با شدت ۶۰ درصد یک تکرار بیشینه آغاز و در پایان به ۸۰ درصد آن رسید هم چنین گروه های مصرف کننده عصاره یونجه ۱ سی سی(به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) مصرف نمودند و خون گیری قبل و بعد از ۴ هفته انجام شد.
یافته های پژوهش: میزان غلظت کاتپسین S و سیستاتین C بعد از ۴ هفته در گروه های تمرین، تمرین-مکمل و کنترل-مکمل کاهش معنادار یافت(P<0.05) ولی در گروه کنترل این کاهش معنادار نبود(P<0.2).
بحث و نتیجه گیری: تحقیق حاضر نشان می دهد ۴ هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف عصاره یونجه موجب افزایش وزن، کاهش سطح کاتپسین S و سیستاتین C می شود که در نهایت موجب بهبود ترکیب بدنی می گردند.
واژههای کلیدی: کاتپسین S، سیستاتین C، تمرین مقاومتی، دختران جوان،