مصطفی اکبری،حسين حسينی*، سميه زالیپور
پيش زمينه و هدف: بخش مهمی از زندگی عاطفی زنان را ريتمهای زيستی تشکيل میدهد. يکی از عوامل زيستی مرتبط با اين ريتمها و جنسيت، نشانگان پيش از قاعدگی(PMS) است. پژوهش حاضر به بررسی اثربخشی مصرف فلوکستين بر کاهش علائم سندرم پيش از قائدگیPMS) )، در دختران دبيرستانی میپردازد.
مواد و روش کار: پژوهش حاضر آزمايشی از نوع پيش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری پژوهش شامل کليه دانشآموزان دختر مقطع متوسطه شهر کرمانشاه است. نمونهاي به حجم ۳۲ نفر به صورت نمونهگيری خوشهای انتخاب شد. پرسشنامه در بين دانش آموزان توزيع شد پس از جمع آوری پرسشنامهها از ميان مبتلايان ۳۲ نفر به صورت تصادفی در دو گروه ۱۶ نفری، گروه گواه و گروه آزمايشی جای گرفتند. گروه آزمايش تحت درمان با کپسول فلوکستين۲۰ ميلیگرم قرار گرفتند، گروه گواه هيچ مداخلهای دريافت نکردند.
يافتهها: تحليل دادهها نشان داد که مصرف ۲۰ ميلیگرم فلوکستين در دو ماه در دختران مقطع متوسطه مبتلا به نشانگان سندرم پيش از قائدگی (PMS)، اين نشانگان را به شکل معنیداری (۰۰۱/۰> (P کاهش میدهد.
بحث و نتيجه گيری: با توجه به يافتههای پژوهش میتوان گفت مصرف فلوکستين در بهبود علائم سندرم ملال پيش از قائدگی (PMS)مؤثر است، و میتوان با مصرف فلوکستين سلامت جسم و روان دختران مبتلا به اين سندرم را در طول دوران قائدگی يا قبل و بعد از آن حفظ کنيم.
کليدواژهها: فلوکستين، سندرم ملال پيش از قائدگی، دختر