ماندانا حیدری، جلال دهقانی زاده
دانشگاه ارومیه
مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
چکیده
هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر یک دوره تمرین هوازی و مصرف سیاهدانه بر عملکرد حافظه کاری زنان غیرفعال بود.
بدین منظور ۶۰ زن سالم غیرفعال بصورت داوطلبانه در تحقیق حاضر شرکت کردند و به طور تصادفی به چهار گروه کنترل(۱۵ نفر) ، گروه تمرین هوازی (۱۵ نفر) ، گروه ترکیبی(تمرین و سیاهدانه(۱۵ نفر)) و گروه سیاهدانه(۱۵ نفر) با دامنهی سنی (۵۰ الی ۵۵ سال) تقسیم شدند. نمونه ها کاملا سالم بودند و سابقه بیماری قلبی ـ عروقی و مصرف دارو و سیگار نداشتند. برنامه تمرین ورزشی شامل ۸ هفته تمرین هوازی با شدت ۶۵ الی ۷۵ درصد ضربان قلب ذخیره بود. این تمرینات سه جلسه در هفته و هر جلسه به مدت ۵۵ الی ۶۰ دقیقه اجرا شد. به منظور جمعآوری اطلاعات مورد نیاز تحقیق از نرمافزار حافظه کاری (N-Back) استفاده گردد.
نتایج حاصل از تحقیق حاضر نشان داد که تمرین هوازی با شدت متوسط بر عملکرد حافظهکاری در گروه تمرین هوازی نسبت به گروه کنترل تأثیر دارد (۰۰۱/۰ p=). تأثیر مصرف سیاهدانه و همچنین ترکیب سیاهدانه با تمرین هوازی بر حافظه کاری نیز معنادار بدست آمد (۰۰۱/۰ p=).
تحقیق حاضر تعامل و ارتباط بین فرایندهای حرکتی و شناختی را بیش از پیش آشکار نمود.
واژههای کلیدی: سیاهدانه، تمرین هوازی، حافظهکاری، زنان غیرفعال